Bine ati venit pe pagina unei visatoare....

Sunt Julie si as vrea sa le multumesc celor de la "Carla`s Dreams" pentru melodia lor "Imperfect" care m-a facut sa ma simt mai bine cand am fost tare trista, dezamagita si descurajata. Am inteles-o perfect.

Pentru mine ,melodia lor, a fost precum o paturica moale sub care te cuibaresti atunci cand nu te simti bine si imediat te simti confortabil si protejata. Daca n-ar fi fost melodia aceasta, eu as fi facut o mare greseala renuntand la un lucru care imi place foarte mult, deci pot spune ca am ascultat-o exact la momentul potrivit.

Inca o data multumesc, baieti [si fete]!


Eu NU sunt indragostita de solistul proiectului. In schimb, mi-as fi dorit mult sa fie fratele meu mai mare deoarece cred ca poti invata multe lucruri interesante de la el, dar mai ales pentru ca mi se pare ca el stie sa inteleaga si sa exprime anumite sentimente pe care unii nu pot sau nu vor sa le inteleaga.....

Si mai este ceva ce imi place in mod special la el; faptul ca isi pastreaza accentul moldovenesc. indiferent ce sau in ce limba ar canta. Ar trebui sa fie un exemplu pentru anumiti cantareti din Romania care se chinuie sa cante cu tot felul de accente americane. Omul acesta este mandru de tara lui si nu uita de unde a plecat. Pentru toate acestea are tot respectul meu.

Atunci cand il ascult vorbind la interviuri, simt ca avem ceva in comun. Nu pot defini acel ''ceva''... Poate o fi curiozitatea de a invata lucruri noi, simtul umorului sau atractia fata de metafore. Dar ''ceva-ul'' acesta a fost mereu parte din mine.

Recunosc ca mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc cu vocabularul lor si cu stilul lui de a vorbi [Din primul interviu al lui pe care l-am vazut, n-am inteles absolut nimic] si nici acum nu le stapanesc atat de bine pe cat as vrea. Dar fac eforturi....



Topul melodiilor mele preferate de la "Carla`s Dreams" si motivele [Desi mie imi plac mai ales acelea care ''nu sunt de concert''];

.

1. Imperfect.

Este melodia mea de suflet! 

Nu stiu daca ati ascultat o melodie, din intamplare, care exprima exact ceea ce simteati in acea clipa. Mie asa mi s-a intamplat cand am ascultat-o prima data.


2. Cantec de leagan.

Am dat intamplator peste versurile acestei melodii si NU MI-A VENIT SA CRED CA EI AU SCRIS-O! Apoi, cand am si ascultat-o, m-am indragostit iremediabil de ea. Melodia aceasta are o delicatete aparte. Cred ca, oricat de mari am fi, uneori simtim nevoia sa ascultam o melodie ca aceasta si sa ne alin[t]e cineva astfel.


3. Scrisoare fratelui mai mic.

Aceasta melodie are multe lectii de viata. Cred ca daca adolescentii ar asculta-o, ar intelege-o si ar trage niste concluzii din ea poate, ar fi spre binele lor. Mie imi plac in mod deosebit doua pasaje din ea, pe care incerc sa le aplic in viata de zi cu zi, anume: "Crezi ce vrei, dar nu impune nimanui ce crezi, credinta niciodata n-a necesitat dovezi." si "Oricare om, in esenta, este un mester. Vrei sa afli mestesugul tau? Citeste! Citeste totul de la A la Z. Depoziteaza, discuta, apara, combate, analizeaza. [....] Iar daca vrei sa cresti in materii fine, incearca sa comunici cu oameni mai destepti ca tine". Sper ca si reusesc acest lucru....


4. Unde.

Fiecare avem un loc special in care ne simtim cel mai bine. Iar eu, cand ascult melodia aceasta, ma gandesc la acel "unde" al meu: Unde clinchetul unor talangi mi se parea cea mai frumoasa melodie din lume, unde credeam in vrajitoare bune, unde cea mai mare bucurie pentru mine insemna sa "cuprind" in brate o papusa din lana si aerul si peisajul imi vindecau orice boala sau tristete....


5. Hobson`s Choice [track 0].

Este o poezie pe care ei au spus-o la inceputul concertului de lansare a albumului "Hobson`s Choice". Mi se pare imposibil ca cineva sa nu se regaseasca macar intr-una dintre alegeri. Iar la final absolut toti ne regasim intr-un singur cuvant: OM! Insa, din pacate, uitam tot mai des acest lucru, dupa parerea mea....


6. Aripile.

Of...., probabil ca imi va fi ceva mai dificil sa scriu despre aceasta melodie [scuze], din cauza ca refrenul ei chiar ma "atinge" foarte tare.... De curand, si eu am ascuns o durere "pe spate" de toata lumea pentru ca nu mi s-a parut corect fata de un anumit om ca eu sa imi arat acea durere, atat timp cat mi-am asumat niste lucruri de la incepur A fost ca un ultim gest pe care l-am mai putut face pentru acea persoana deoarece stiam ca din acel moment nu voi mai putea avea niciun fel de sentimente pentru acel om, nici de iubire, nici de ura. Acum sunt vindecata in proportie de 60 %, insa mai am "sechele" de care recunosc ca ma tem.... Dar ca sa revin la melodie, o sa spun ca sunt total de acord cu ei: Deseori "aripile" pot ascunde dureri mari....

Stiti, eu cred ca Roman Burlaca are dreptate; nu viata ne schimba pe noi, ci oamenii pe care ii intalnim pe parcursul ei, si, oricat am vrea, nu mai putem fi la fel  ca inainte.

Mie, omul acesta, mi-a schimbat perceptiile despre multe lucruri. Totusi, n-a putut sa-mi schimbe esenta si nici niste principii la care tin. Ma simteam ca un elastic de care el tragea din ce in ce mai mult, departandu-ma de lucrurile in care cred. Atunci mi-am dat seama ca ori renunt sa mai fiu eu, ori renunt sa-l mai ascult. In momentele acelea as fi avut nevoie de un ''frate mai mare'' care sa-mi explice anumite lucruri si sa-mi spuna daca eu gresesc. Dar, pana la urma, am inteles ca am facut alegerea cea buna.


7. Esti altfel.

Melodia aceasta are niste versuri tare dragalase. Cred ca orice fata viseaza, la un moment dat, sa-i cante un baiat astfel.... Bine, eu nu mai visez la asa ceva [sa ne intelegem]...., dar imi place sa-i ascult pe ei cantand-o, deasemenea imi plac foarte mult acordurile de tango din ea.


8. P.O.H.U.I.

Este melodia cu care s-au lansat in Romania datorita INNEI.

Versurile mi se potrivesc bine caci si mie imi place foarte mult sa stau "cu castile pe cap" atunci cand mi-e "P.O.H.U.I" de toti si de toate.

Ca sa vedeti ce inselatoare pot fi aparentele, prima mea parere despre solist a fost ca este un pustan zapacit care se crede foarte interesant daca s-a vopsit asa. Eu nu am facut legatura intre elemente [masca+ochelari+gluga] si nici o clipa nu m-am gandit ca el isi ascunde identitatea. De altfel, nici nu i-am acordat prea multa atentie, pentru ca mi-au placut versurile si m-am concentrat asupra lor. In plus, la cate chestii ciudate sunt in videoclipuri, era culmea sa ma mir de el.


9. Suna-ma.

Trebuie sa recunosc ca melodia aceasta nu este chiar printre preferatele mele, dar videoclipul este.... WOW! Cand l-am vazut m-am gandit: "Mai, in ce fel danseaza omuletul acesta?! Nu isi rupe nimic?! Doamne, cata energie are!". A fost prima data cand mi-am dat seama ca el are un stil de dans doar al lui.


10. Ne bucuram in ciuda lor.

Eu as asculta melodia aceasta in fiecare zi, dupa ce ma trezesc, ca sa-mi mearga bine toata ziua. Are o doza fantastica de optimism! In plus, imi plac sunetele pe care le scoate al doilea vocalist [febletea mea] pe parcursul melodiei si aluzia la "sticlete"..., dar partea mea favorita est finalul cand totul o ia razna! [Eu sunt si "rockerita", deci m-au nimerit foarte bine] Mi se pare imposibil s-o asculti fara sa dai din cap, sa fluieri, sa bati din palme sau sa le faci pe toate simultan! 


11. Document [cover COMA].

O sa spun din start ca acest videoclip este de departe preferatul meu dintre toate videoclipurile lor, inteleg perfect idea lui.

Si imi place felul in care spune el "jer" in loc de "ger", mi se pare tare dragut si cred ca am sa adopt si eu acest obicei.

Trupa COMA este un pic prea ''Heavy Metal'' pentru gustul meu [Eu prefer baladele rock mai linistite], dar imi place mai mult versiunea lor pentru ''Sub pielea mea'' decat cea originala.


12. Rachete.

Au dreptate ca fiecare dintre noi are o "jucarie" doar a lui. "Jucaria" mea este imaginatia, iar "bateriile" care o alimenteaza sunt cartile si muzica. Si imi place sa "zbor" unde ma poarta ea. Unii ar spune ca sunt o visatoare, ca sunt doar "cu capul in nori", ca visez la lucruri care nu se vor intampla niciodata si ca ignor realitatea. Dar asa sunt eu, cui nu-i place, sa ma lase in pace [uite ca am facut si o rima]. Eu nu ma voi schimba pentru nimeni!

Si, de asemenea, au dreptate ca ''cel mai tare vrea cel ce se abtine''. Eu am fost in aceasta postura de nenumarate ori. Nu ma refer la lucruri materiale, ci la sentimente pe care nu le-am exprimat, fie pentru ca m-am gandit ca nimeni nu m-ar fi inteles, fie pentru a nu rani sau, pur si simplu, pentru ca am fost prea lasa.


13. Antiexemplu.

Baieti, si eu simt la fel, deci nu sunteti singurii! Eu cred ca fiecare dintre noi este un ''antiexemplu'' dintr-un anumit punct de vedere, tot asa precum suntem un ''exemplu'' din altul. Un om nu poate avea numai parti bune sau doar parti rele. Nu, avem si rele si bune in noi, totul este sa le constientizam, sa le acceptam si sa le tinem intr-un echilibru [exact ca si intre lumina si intuneric, daca ar fi prea multa lumina ne-ar durea ochii, iar daca ar fi prea mult intuneric n-am vedea nimic].


14. Ai mei.

Inteleg ce inseamna sa ai sentimentul ca tu nu ''corespunzi'' cu cei din jur, fiindca si eu il simt tot mai des prin modul in care gandesc sau simt anumite lucruri. Presupun ca toti simtim asa ceva uneori, nu stiu..... Si au dreptate ca noi ne schimbam pe masura ce trec anii si devenim ....altii.


15. Inima.

Intr-adevar, este o melodie ''de ascultat'' [vorba lor]. Prima data cand am ascultat-o m-am simtit de parca ei ar fi scris-o special pentru mine pentru ca sa ma incurajeze si sa imi arate ca nu sunt singura care a trecut prin starile acelea.

La momentul respectiv si mie imi venea sa imi tai inima din piept cu un cutit, razbunandu-ma pentru tot ce am simtit [metaforic vorbind]. De atunci am decis sa fiu mai rece, insa in adancul meu este ceva fierbinte. Sunt precum Europa [satelitul lui Jupiter] care este acoperita de gheata, dar are un miez cald ce este "framantat" in permanenta de forta gravitationala a lui Jupiter. Desigur, uneori "gheata" mea ameninta sa se topeasca, dar imi amintesc ce mi-am promis atunci: ''Nimeni altcineva nu va mai ocupa locul acela, NICIODATA!''.


16. It`s raining.

Ei spun ca aceasta este melodia care i-a creat pe ei, ca si proiect. Mie imi place mult linia melodica, chiar ma duce cu gandul la o ploaie, linistita de toamna, la care te uiti pe geam, gandindu-te la persoana de care ti-e dor.


17. Lumea ta.

Eu prefer varianta originala a melodiei, in stilul country. [Apropo, multe complimente basistului! ''Intrarile'' mi se par foarte ''meseriase'']

Stiu ca multi o considera ca fiind o melodie "de copii'', dar eu nu o consider deloc asa, caci daca ne-am pierde capacitatea de a visa si de a crede in ''lumea noastra'' [macar din cand in cand] atunci cand am creste, degeaba am mai trai.... Lumea reala, mult prea ''gri'', ne-ar invinge intr-o secunda....


18. Formula apei.

Chiar daca ei spun ca este o melodie ''aproape nedorita'', mie mi se pare absolut superba.

Unul din momentele mele preferate de la concertele lor a fost la ''Monomaniac'', cand au avut acele desene cu nisip. A fost unul din putinele momente in care nu m-am mai uitat la al doilea vocalist care, de obicei, imi ''fura'' toata atentia! [Dar furtul de atentie nu-i hotie!]


19. Nascut in Moldova.

Recunosc ca melodia aceasta ar fi trebuit sa fie mult mai sus in topul meu, dar eu nu sunt moldoveanca si nici patrioata nu sunt deloc [dar aceasta este o alta discutie], deci n-ar trebui sa scriu despre ea. Totusi, as vrea sa punctez un lucru: Ii admir si ii respect foarte mult pentru ca ei pot sa gandeasca atat de frumos despre tara si concetatenii lor. [Lucru extrem de rar la romani]

Eu nu inteleg atitudinea unor romani care ii considera ''moldovenii aia'' si zic ca ei nu sunt ''de-ai nostri''. De exemplu, eu ma simt foarte apropiata de modul de gandire al lui ''Sergiu''si acesta nu tine de locul unde ne-am nascut, ci doar de personalitate, educatie si,  bineinteles, bun-simt. Nu vreau sa fiu ''avocata'' lor si nici sa-i ''tin in brate'', dar mi se pare o rautate gratuita si, pe urma, tot noi, romanii, suntem deranjati ca sunt asa de bucurosi cand au concerte in Moldova.


20. 17 ani.

O varsta dificila ....intr-adevar. Iar dragostea la 17 ani este un lucru foarte complicat si delicat, mai ales cand trebuie sa iti iei ''adio'' de la ea deoarece, odata cu ''aripile'', iti vei lasa si o bucatica din inima ta acolo, pe veci. Atunci inima ta va deveni precum un puzzle din care ai ratacit o piesa; inca vei mai putea vedea imaginea de ansamblu, dar, poate, pe piesa aceea era un detaliu foarte important....


21. Ratusca.

Cand am vazut titlul acestei melodii am crezut ca este pentru copii, dar ....SURPRIZA! De la primele versuri m-a pufnit rasul pentru ca m-am prins imediat la ce se refera ei si ce parere au despre ele....

De fapt, acest lucru a constituit unul dintre principalele motive pentru care le-am devenit fana: A fost foarte placut pentru mine sa descopar ca pentru ei conteaza si ''interiorul''.


22. -Pe umerii tai slabi.

Poate, una dintre cele mai frumoase declaratii ce i s-ar putea face unei femei! M-am indragostit de ea de la prima ascultare pentru ca imi da o senzatie de liniste si de alinare [la fel ca si ''Cantec de leagan''], incat as asculta-o la nesfarsit. Chiar este o melodie de vis! Iar daca ar fi sa o aseman cu ceva, as spune ca este precum o dantela foarte fin lucrata.


23. Poetic si murdar.

Nu cred ca mi-ar ajunge toata aceasta prezentare pentru a scrie tot ce as vrea despre ea si pentru a dezvolta toate ideile din ea

Da, baieti, aveti dreptate ca  noi, lumea, avem tendinta sa-i ''murdarim'' pe cei care gandesc altfel decat majoritatea, fara ca nici macar sa incercam sa-i intelegem. De la cazurile celebre precum; Socrate, Dante, Galileo, Copernic sau Dan Brown, pana la anonimi despre care n-o sa stim niciodata, dar care se lupta pentru ideile si convingerile lor in fiecare zi. Culmea este ca oamenii acestia au fost ''indragostiti de lume'' si au vrut sa o scoata din ignoranta ei...

Insa ar fi interesant de analizat si de ce facem acest lucru. Eu cred ca sunt doua cauze sau, mai bine zis, doua instincte; cel ''de turma'' si cel de conservare care ne sunt intretinute printr-o serie de tehnici de manipulare foarte bine elaborate. Si, din pacate, instinctul de conservare este mai acut la persoanele mai in varsta facandu-le si mai vulnerabile.

Uite asa am ajuns la o alta tema a melodiei; ''Conflictul intre generatii'' care, dupa parera mea, a existat dintotdeauna. Nu are rost sa ne mintim ca este din cauza ''evolutiei tehnologice''. Poate o fi asa precum spunea solistul intr-un interviu: ca oamenii in varsta considera ''vremea lor'' ca fiind mai buna pentru ca atunci puteau face ceea ce nu mai pot acum. Dar eu cred ca este ceva mai mult in spatele acestei frustari; lucrurile care aveau valoare mare ''pe vremea lor'', acum nu mai sunt chiar asa de importante [de exemplu pamantul], iar ei nu pot intelege de ce si nici nu se pot adapta, fiindca le scade capacitatea de adaptare.

Cat despre ''compararea greutatii cartii cu a unui zar'' ce as mai putea spune.... Unii oameni imi zic ca citesc prea mult si ca sunt doar ''cu nasu-n carti'', indiferent cat le-as explica ce interesanta poate fi o carte si cat de mult imi place sa imi imaginez ceea ce citesc. [Din cauza aceasta cand eram mica printesa mea preferata era Belle] Iar unii oameni au niste vederi atat de obtuze, incat...., ma rog, stiti voi. Inteleg ca nu-i pot schimba [si nici nu vreau acest lucru], dar nu inteleg de ce ei vor sa ma schimbe pe mine...


24. Dream girl [cover Smiley].

Am tot respectul pentru Smiley, dar m-a cucerit definitiv varianta cu vioara a baietilor, mi se pare ca ea se potriveste perfect cu tristetea melodiei.


25. Animal de prada.

Ma regasesc mult in anumite versuri ale acestei melodii precum ar fi: ''Dar cat ei arunca vorbe in vant fara sa cunoasca. Iar tu iubeai cu adevarat, cu adevarat de parca-ti ispaseai pedeapsa'', ''Ei nu stiau ca tu plangeai numai dupa ce scuipai pe parerea lor'' si ''Sper sa fii bine, sper sa fii bine, daca nu esti, nu sunt nici eu, tin la tine''. Dar ce sa fac daca n-am vrut sa inteleg ca un ''miel'' nu are ce cauta langa un ''leu'' [care era si ''ranit'' deci si mai periculos] deoarece nu vor putea vedea lumea la fel niciodata. Povestea aceasta nu poate avea decat un final: Leul ii sfasie aripile mielului!


26. Dragostea din plic.

Nu intentionam sa scriu despre aceasta melodie, dar am observat ca unul dintre ei [nu spun care....] se distreaza de minune dansand atunci cand o canta in concerte, facandu-ma sa zambesc chiar daca eu am o viziune mai romantica asupra subiectului melodiei, deoarece ''Dama cu camelii'' este una dintre cartile mele preferate, asa ca inca mai vreau sa cred ca este posibil ca cineva sa se indragosteasca cu adevarat, indiferent in ce situatie s-ar afla....


27. Beretta.

Versul meu preferat din aceasta melodie este: "Unde e culoarea ta? I-am daruit-o ei!" pentru ca ma trimite cu gandul la domnitele care isi daruiau ''culorile" [esarfele] cavalerilor in Evul Mediu, daruindu-si si sentimentele impreuna cu ele. Eu cred ca de atunci au inceput sa se compare sentimentele cu niste culori.

Doar ca se intampla, uneori ,sa ne daruim culorile unor persoane care nu stiu sa le poarte si atunci este mai bine sa devenim amnezici si sa ramanem asa pana la capat [daca putem], nu-i asa, baieti?


28. Regina goala.

Oare mai poti sa nu minti si sa spui ce simti cu adevarat dupa ce ai fost traumatizata emotional, dupa ce ai infruntat ''gura lumii'' timp de 5 ani pentru un om de care te-ai indragostit cu toata inima ta si dupa ce increderea in tine ti-a fost facuta praf de acel om care a vazut doar defecte in tine? Daca te-ai indragosti din nou nu ai incerca sa o tii doar pentru tine?


29. Искусство любви [Arta iubirii].

Spre rusinea mea, nu stiu deloc rusa! Dar m-am emotionat foarte mult cand am citit versurile traduse pentru ca mi-au patruns adanc in inima. Poate ca o sa-mi spuneti ca ''vorbesc din carti'' si ca sunt tanara, naiva si visatoare, insa eu chiar cred [si simt] ca iubirea este o arta [intr-adevar este o arta trista, dar o arta].


30. Прощай /  Farewell [Adio].

''Eu sincer credeam ca vom putea depasi orice obstacol, dar deja e stupid sa mai cred in asta''. Da, exact asa am gandit si eu atunci cand mi s-au frant aripile. Si eu am simtit ca s-a ''spart'' ceva in interiorul meu, ceva ce nu mai poate fi reparat niciodata....  Dar, din nefericire, aceasta nu este deloc o lume pentru romantici.


31.  Стена [Perete].

Si eu m-am inttrebat acest gen de lucruri, dar nu am gasit explicatii: De ce ''trebuia'' sa fie el? De ce inca tresar cand ii vad ochii sau ii aud numele? De ce nu pot fi ''amnezica''? De ce nu exista un antidot pentru aceasta? Dar mai presus de toate: De ce sunt judecati oamenii cand iubesc?


32. Летать [Hai sa zburam].

Este extrem de placut sa ''zbori'' asa alaturi de cineva, ins este si extrem de greu sa gasesti persoana potrivita caci, in zilele noastre, suntem tot mai lipiti de pamant. Iar, pe masura ce trece timpul, noptile fara somn nu mai sunt pentru ca zburam, ci pentru ca avem prea multe griji....

M-a surprins varianta live pe care au cantat-o la Kaliningrad [dar nu pot spune daca placut sau neplacut]. De fapt, acela mi s-a parut cel mai ciudat concert al lor, poate solistul o fi fost intr-o dispozitie mai speciala..., adica nu ,m-am mirat cand al doilea vocalist a inceput sa faca precum King Kong, dar de la el nu ma asteptam sa se rasteasca precum un rocker pe melodie.


33. Tempus fugit 3.

Eu ii cred cand spun ca ei nu lucreaza pentru bani, ci pentru idei [de altfel, o dovedeste si majoritatea versurilor lor].

In schimb, ma distreaza un anumit vers care suna foarte amuzant din gura solistului pentru ca el este mai ''josut'' si, mie mi se pare, prea linistit ca sa fie ''dentist'', dar, ma rog, esentele tari se tin in sticlute mici...


34. Te rog.

Poate ca sunt prea tanara pentru a scrie despre aceasta melodie si despre mesajul videoclipului ei, si, poate, ceea ce voi scrie nu este decat felul meu ''copilaresc'' de a le privi. Dar eu nu sunt de acord cu cei care le critica. Nu vreau sa imi imaginez ce simte un om care si-a pierdut persoana iubita, este normal, dupa parerea mea, sa se gandeasca sa se duca dupa ea. Daca simte ca nu poate trai intr-o lume fara ea, el ar putea vedea acest lucru ca pe o salvare.


35. Atletico textila.

M-am prapadit de ras ascultand versurile acestei melodii. Baietii sunt incredibili! Sunt tare curioasa de unde le-or veni astfel de idei precum; ''Tenisi fara de crampoane'', ''Rare goluri, dar cu stil!' sau ''Da, poate-i slaba cota la pariuri, dar noi jucam stabil!'.


36. Красными красками [Vopsele rosii].

Melodia aceasta contine exact acel gen de romantism ia care visam cand inca aveam aripile intacte. Acel romantism cand sunteti doar voi doi, iar el te face sa rosesti si sa te ''topesti'' doar cu o privire sau cu o atingere, cand va spuneti unul altuia visurile, secretele, temerile si multe lucruri copilaresti, si, cand, incepeti sa creati ''lumea voastra''.

Imi aminteste de o alta melodie care imi place: ''Sangria'' a lui Blake Shelton. Amandoua sunt facute pentru a fi ascultate cand esti doar tu si cu persoana iubita, nimeni altcineva.


37. Sarut femeie mana ta [cover].

Uneori, cand vrea el, solistul canta cu atata blandete, candoare si sensibilitate, incat, pur si simplu, ma vrajeste si mi-e imposibil \sa nu imi imaginez ca el canta asa doar pentru mine....

Cat mi-ar-placea sa-l ascult intr-un duet cu domnul Tudor Gheorghe! Stiu ca, vizual, par din doua galaxii diferite, dar ascultati stilul in care canta aceasta melodie si veti vedea ca este foarte asemanator cu cel al domnului Tudor Gheorghe.


38. Luna.

Ca frumoasa este metafora despre luna si lumina ei! Si  cat de bine ar fi daca barbatii ar asculta acest refren, intelegand ca nu pot cuceri o femeie, cu adevarat, folosind lucruri materiale. Noi nu putem sa simtim nici macar ''fluturi in stomac'' de la diamante, haine si parfumuri, ce sa mai spun de sentimente mai serioase.

Eu cred ca pentru a cuceri o femeie trebuie sa vorbesti aceeasi ''limba'' cu ea, sa comunici cu ea si sa o faci sa se simta bine si protejata in preajma ta. Dar unii barbati considera ca este mult mai usor sa le duca la cumparaturi si in cluburi decat sa faca toate acestea, astfel ei incearca sa acopere lipsurile din minte si din inima cu.... cardul! Neintelegand [sau nepasandu-le] ca daca procedeaza asa nu vor obtine niciodata iubirea adevarata.

Desigur, si femeile sunt vinovate ca accepta sa fie tratate asa, fie pentru ca au fost foarte dezamagite in trecut si acum nu mai cred in dragostea adevarata, multumindu-se cu lucruri materiale si devenind astfel ''regine goale'', fie pentru ca asa au fost ''educate'' caci, din pacate, acestea sunt modelele ideale pentru multe tinere.

Cel mai bun exemplu ca diamantele nu aduc fericirea este regina Maria-Antoaneta care si-a pierdut capul [la propriu] din cauza unui colier cu diamante.

''Cei sapte ani de acasa'' [''bicicleta'' noastra] joaca un rol esential in felul in care ne raportam la ideea de ''iubire'' [mai ales pentru fete].

Cat despre mine, ma straduiesc sa continui sa cred in dragostea adevarata [doar sunt o visatoare, nu?].


39. Anti CSD.

Mie mi se pare ca aceasta melodie este un soi de lupta interioara a lor; o lupta intre idealist si materialist, intre visator si realist. Iar eu cred ca ambii ''Sergi'' au dreptate din anumite puncte de vedere. Adica sunt de acord cu ''Sergiu'' cel idealist/visator care spune: ''Pacostea din suflet nu se spala cu sapun''. dar si cu ''Sergiu'' cel materialist/realist ce spune: ''Memoria multimii nu tine''. Si inteleg ca ei pot fi frustrati ca au trebuit sa se mute din Moldova ca sa beneficieze de anumite avantaje. Poate le-o fi dor de perioada de inceput, cand erau in Moldova si se distrau compunand melodii ''nepretentioase'' pe care le urcau pe net, neavand nicio presiune.

Oricum, interesanta ideea cu ''bricheta'' improvizata. I-ar fi placut si lui Karla! Mi-l si imaginez facandu-i asa ceva lui George Smiley.


40. Ne topim.

Baieti, mai adaugati 0.01 g. la cele 300? 300.01 de grame care uneori ne dor foarte tare.

Stiu, sa ramai este greu, dar nici sa pleci nu-i mai usor. Insa ce poti face cand totul pare imposibil de reparat, iar persoana iubita o apuca pe un drum pe care stii ca nu il poti urma si tu caci atunci n-ai mai fi ....tu.

Cat despre cele doua ''rasarituri de soare''; m-am tot gandit daca eu cred in ele, ajungand la concluzia ca depinde de situatie. Sunt unele cazuri cand merita sa dai o a doua sansa, dar exista si unele cand chiar nu are rost...


41. Te ascund in vise.

Este preferata mea din seria ''NOCTURN'' fiindca si eu ascund pe cineva in vise..., este tot ce mai pot face acum. Cel putin acolo nimeni nu-l va judeca si jigni, iar eu ii pot pastra amintirea sub un clopot de sticla, ....o amintire precum o frunza moarta.


42. Manele [cover Spike].

Bine ca nu au cantat-o in vreun club, ci la un post de radio, pentru ca s-ar fi putut repeta situatia de la Targoviste! [glumesc!] Aceea a fost prima ''bila alba'' pe care le-am acordat-o, pana atunci aveam cu totul alta parere despre ei, insa, din acel moment, am inceput sa mi-o schimb in bine incet-incet.


43. До встречи, не скучай... [Pe curand, sa nu-ti fie dor....].

Niste versuri foarte emotionante, insa, pacat de interpretarea solistului care nu mi se pare prea adecvata cu versurile....


44. Ca benzina.

Mie nu imi place acest "colind'' al lor, dar pun pariu ca Guy Fawkes l-ar fi adorat daca ar fi fost scris pe vremea lui si in engleza! [''Sergiu'' cel indragostit de Londra ar intelege ce vreau sa spun] Uh, si, desigur, daca s-ar fi inventat benzina pe vremea aceea!

Si de ce o striga pe INNA sa le prepare cafeaua [cofe-INNA!]?! Ei nu pot sa si-o faca singuri?! [glumesc!]


45. Влюблены [Indragostiti].

''Dragostea pentru ei este doar un cuvant, iar pentru mine si tine este un vis'' Ce frumos spus! Cat mi-as dori sa spun ca si Dara: ''Eu inteleg ca sunt indragostita si nu imi pasa de rest!'' Dar exact de la acest lucru mi s-au frant aripile data trecuta.... si nu mai am curajul sa fac asa.


46. Anxietate.

''Noi nu putem fi nimic altceva, doar suflete moi ce vor sa se vada-n oglinda in sufletul altcuiva'' Da, si fiecare suflet are lumina lui, dar unele si-o pierd, fie pentru ca le-a fost furata inocenta, fie pentru ca viata le-a dus departe de ce iubeau. Ele, fiind acum in intuneric, incearca sa fure lumina de la celalalte fara sa le dea nimic inapoi. Aceasta este concluzia mea dupa ''NOCTURN''

Voi ati adaugat inca doua vieti in plus la cele sapte imaginate de Liviu Rebreanu? Insa cine [sau ce] garanteaza ca ne vom gasi cealalta jumatate de suflet in cea de a noua viata? Si ce fac sufletele care, totusi, nu reusesc? Dintre miliarde de suflete; un singur Adam si o singura Eva!

Buna dimineata, CSD!


47. C высоты [De la inaltime].

Si eu simt uneori ca as vrea sa ma intorc in timp..., mai ales cand sunt trista. Dar aveti dreptate ca amintirile sunt cel mai bun remediu caci doar cu ele ramanem, nu?


48. Zarplata #ci-ta-na-na-na.

Ok, eu nu prea ma pricep la treburi din acestea ''de baieti'', dar am remarcat ceva demn de lauda: VANEA MUNCESTE PENTRU BANII LUI! Nu este ''baiatul lu` tata'' deci are si el dreptul la o zi pe luna in care sa fie mai ''imprastiat'' si la inca una, dupa aceea, sa se refaca.

Insa sper ca nu bea beri cu smantana, ca i-ar trebui o intreaga saptamana sa se refaca....!

Si ma bucur ca nu sunt singura care s-a amuzat pe seama expresiei ''Hakuna Matata''! Cand eram mica o ''disperam'' pe mama cu ea!


49. Shape of my heart [cover Sting].

Chiar am ramas fara cuvinte ascultandu-l! Omul acesta are o voce extraordinar de calda!

Ce i s-a potrivit versul cu masca [si sunt sigura ca el nu s-a referit la aceea care se vede]. Dar, vedeti voi, cu cat mai mult timp purtam o masca devine din ce in ce mai greu sa ne-o dam jos si riscam sa ne sufocam sinele in spatele ei, intocmai ca in romanul lui Alexandre Dumas ''Masca de fier''.


50. Baila conmigo.

U! Oare aceasta melodie ii este dedicata Elsei? Vreunul din ei s-o fi indragostit de ea? Sunt sigura ca ea ar aprecia si clopoteii din varianta acustica!

Habar n-aveam ca in Chisinau este un sector ce se numeste Ciocana, asa ca, la inceput, am presupus ca ei se refera la vreun club! Imi cer scuze! [O gandire demna de o ''ratusca'', nu credeti?]

Lasand gluma la o parte, si mie imi place sa ma gandesc ca suntem facuti din praf de stele. Si, in mod cert, mai avem ceva in comun cu ele: am fost creati pentru a disipa energie!


51. Seara de seara.

Ascultand aceasta melodie, mi-am amintit de noaptea in care am vazut prima data o steluta cazatoare, punandu-mi o dorinta si gandindu-ma la cineva special. Chiar si acum, cand am inteles ca intre noi exista ''hotare'' ce nu pot fi daramate si ca mergem in directii opuse, de cate ori ma uit la stele, le rog sa-l vegheze.

Insa de ce cei doi protagonisti canta si danseaza pe ''Ne topim'' la final? Oare Roman a vrut sa sublinieze contrastul dintre cele doua melodii/stari? Sau este un avertisment? Nu stiu.


52. Raslabon.

Cred ca aceasta melodie este inspirata din fapte reale, caci imi amintesc cand, intr-un interviu, solistul a spus ca a ajuns odata la politie. Si sper din tot sufletul ca motivul sa fi fost cel din melodie, nu altul mai grav! [glumesc!]

Tare as vrea sa discut cu ''genistul'' Vanea si sa-l intreb ce placere simte cand aprinde petarde, fiindca eu am o repulsie fata de ele si le consider periculoase. Dar, probabil, mi-ar raspunde ca riscurile nu mai par asa mari dupa niste ''lichide'', nu? Si, oricum, se schimba datele problemei atunci cand esti protejat de ''Sfanta Vineri''

Si am observat ca la Vanea lucrurile se termina cu 8! [28 de beri, 48 de petarde...]


53. На перекрёстках [La intersectii].

Ar fi ideal daca am putea sa lasam ranile ''la intersectii'', dar eu cred ca le luam cu noi pe drumul cel nou, pe care l-am ales. Ele nu ne vor lasa sa mergem prea repede pe el, iar uneori chiar ne vor intoarce, ceea ce este si bine, si rau; daca s-ar ivi vreo prapastie, ne vor feri sa cadem in ea si sa ne ranim din nou. Insa, pe de alta parte, cine n-ar vrea sa mai alerge cu ochii inchisi, chiar cu riscul de a cadea si a se rani din nou.


54. Secrete.

Si eu [ca si alte multe fete] am fost fascinata de romanele ''Shogun'' si ''Memoriile unei gheise'' si de onoarea japonezilor, asa ca imi place foarte mult videoclipul acestei melodii si ma bucur sa vad un obi legat corect in spate, nu in fata.

Imi place si metafora portii tori; daca in lumea reala nu au putut fi impreuna, macar in cea spirituala au trecut amandoi.

Japonezii au un fel deosebit de a iubi, ei nu au nevoie de cuvinte sau gesturi, ei doar simt. De la ei am invatat sa-mi creez o gradina secreta inconjurata de ziduri inalte in care sa fiu libera sa simt fara sa ma intreb de ce sau daca este corect, ci doar sa simt.

Dar, baieti, nu s-au suparat cei din ''TOSH'', ca le-ati ''furat'' ideea cu Nón -urile? Sau ati vrut sa-i promovati si pe ei cu ocazia aceasta?

Deasemenea, ''Sergiu'' trebuie sa fie un kami adevarat, pentru ca nu misca barca deloc cand se balanseaza.....

Si acum sa facem un mic exercitiu amuzant; intai vom aduna suma cifrelor din 3207 [pasii beat] si ne iese 12, vom face la fel si cu 2800 [pasii treaz] si ne iese 10, le vom alatura si obtinem 1210, mai adaugam 2 [numarul scarii], 7 [etajele], 4 [pasii de la lift pana la usa] si 3 [secretele] si avem 1226 [anul in care clanul Fujiwara a preluat shogunatul].


55. Pentru cei ce pot.

Un vers mi-a atras atentia in mod special, anume: ''Inca-mi plac profesorii, politistii  [....] si aproape toti ambasadorii'' Toti in afara celui britanic? La fel ca si Karla, baieti? [glumesc!]


56. Dependent.

M-am bucurat sa vad ca relatia cu Deliric n-a avut de suferit dupa ''Soundclash-ul'' pe care l-au avut cu CTC, cand ''Sergiu'' a avut acea atitudine.... Inteleg ca el glumea, dar mi s-a parut c-a impins-o prea departe si, chiar daca era normal sa se oftice, nu trebuia sa fie rautacios cu CTC sau cu fanii acestora.

Dar sa ma intorc la melodie...

Este adevarat ca ''unii traiesc ca lumea, altii in ciuda lumii'' Dar oare putem si iubi in ciuda ei? Eu, una, stiu ca nu pot, oricat am incercat, nu sunt suficient de puternica! Doar in romane, [precum cel al lui  F. M. Dostoevski ''Crima si pedeapsa''] este posibil asa ceva. Din pacate, romanul nu ne spune si ce s-a intamplat dupa ce Raskolnikov a fost eliberat. A rezist buirea lor? Oare Sonia s-a mai putut uita la el fara sa se gandeasca la oribilul lucru pe care el l-a facut?


57. 3 inimi.

Probabil nu mai trebuie sa spun ca si Irina Rimes se afla printre artistii mei preferati [la fel si THE MOTaNS]. Melodia mea preferata de la ea este ''Nicaieri'', insa imi plac mult si ''Cel mai bun prieten'' si ''Octombrie rosu''. Asa ca ma bucur ca baietii au acceptat sa colaboreze cu ea.

Cand i-am vazut titlul, am crezut ca este o melodie despre ....caracatite!

M-a amuzat clasica poveste din videoclip: Noi, fetele, ne straduim sa facem lucruri dragute pentru baieti, iar ei ....ne inchid usa-n nas! Dar Irina trebuia sa incerce cu bere in loc de tort, sigur i-ar fi smuls macar un zambet dungatului!


58. Acele.

Nu vreau sa scriu despre aceasta melodie, deoarece nu mai cred in mesajul ei. Dar am o intrebare: Mi se pare mie sau ''Sergiu'' face o miscare de Wushu in videoclip? Oare acesta sa fie misteriosul sport pe care l-a practicat?


59. Pana la sange.

Inteleg ca, pentru un barbat. poate fi dificil de inteles de ce o femeie nu ii spune/arata clar ce simte pentru el, ca ii poate parea un ''joc'' [si, uneori, chiar asa este]. Dar, cand nu este un joc, poate insemna ca ea are insecuritati, ca nu este sigura pe sentimentele ei si ca mai are nevoie de timp si de confort emotional ca sa se deschida precum o floare.

In schimb, barbatii iau foc doar daca noi, femeile, ne dorim sa auzim mai des ''cele doua cuvinte'' de la ei, dar au asemenea pretentii de la noi?! Pai, este corect asa ceva?!


60. Atat de liberi.

Baieti, eu cred ca nu exista niciun om, in lume, care sa fie pe deplin liber [in toate sensurile cuvantului]. Ar insemna ca acel om sa fie complet izolat de ceilalti, sa nu aiba nevoie de nimic [nici macar de mancare si apa] si sa nu isi doreasca nimic.

Pe de alta parte, exista si unii oameni pentru care ideea de ''libertate'' poate parea infricosatoare. Acestia, din pacate, ii lasa pe altii sa gandeasca si sa decida in locul lor ....si, pentru ei, ''LIBERTATEA ESTE SCLAVIE''

In ceea ce ma priveste, libertatea pe care o apreciez cel mai mult este aceea ''de a visa'', pentru ca este principalul meu mijloc de autoaparare.

Cu alte cuvinte, visatul este modalitatea mea de a uita de ''2X2=4''


61. Perfect fara tine [cover Vama].

Mi s-a parut ca ''Sergiu'' a fost cam stanjenit de aceasta melodie, de parca i-ar fi fost rusine de versuri. S-a invartit ca un leu in cusca, inainte sa inceapa, si nu s-a distrat deloc cantand-o [spre deosebire de al doilea vocalist care se balansa ca un adevarat ''Regheman''].


62. жить выбираем [Alegem sa traim].

Lady Di a fost prima personalitate care, intr-o vreme in care inca se credea ca aceasta boala se poate transmite si printr-o simpla atingere, s-a straduit sa combata aceste prejudecati. Din pacate, ele nu au disparut deloc, ba mai rau ne astupam urechile cand auzim de asa ceva.

Noi nu vrem ''educatie sanitara'' de frica sa nu ne traumatizam copiii, dar nu ne gamdim ce trauma este pentru o fata sa ramana insarcinata fara voia ei. Noi nu vorbim despre aceasta boala, pentru ca este ''rusinos'', alimentand ideea ca acesti oameni trebuie marginalizati. Nu vrem sa ne informam si sa intelegem ca NU ESTE NICIUN MOTIV DE RUSINE!

Felicitari Darei, pentru aceasta melodie!


63. Scara 2, etajul 7.

In timp ce ma uitam la videoclip, mi-am adus aminte de un fragment dintr-un roman ce se numeste ''La raul Pietra am sezut si am plans'' de Paulo Coelho. In care, pornind tot de la un pahar spart, este vorba despre niste gesturi pe care noi credem ca, daca le-am face, ni s-ar intampla cine-stie-ce nenorociri, cand, de fapt, nu s-ar intampla absolut nimic rau. Doar ca, spre deosebire de videoclip, paharul spart i-a apropriat pe protagonistii din roman.

Din nefericire, si eu stau foarte prost la acest capitol, fiind o fire introvertita si extrem de sensibila, am dificultati in a-mi exterioriza sentimentele [de exemplu, nici cand sunt singura intr-o camera, nu pot sa spun cu voce tare: ''Imi place de X!'']. Bine, am avut si o experienta foarte neplacuta si am ramas cu aceasta chestie ''in sange''.

Singurele momente in care nu ma pot controla sunt atunci cand visez, deoarece visele sunt ''usile'' dintre subconstient si constient pe care nu le putem inchide [precum a spus Sigmund Freud]. Normal ca, fiind asa introvertita, in vise rabufnesc si apoi ma cert, spunandu-mi c-ar trebui sa-mi fie rusine......


64. ''Da-te-n floricele''.

Stiu ca este prima melodie la care au lucrat.

Probabil ca adolescentii cred ca, daca folosesc asemenea expresii, isi arata barbatia, in timp ce adolescentele se machiaza excesiv crezand ca asa isi arata feminitatea. Din fericire, odata ce se maturieaza, majoritatea, inteleg ca nu in aceastea stau barbatia sau feminitatea adevarate [''Sergiu'' a dovedit acest lucru cu prisos].

In plus, daca i te adresezi cu astfel de expresii cuiva care le foloseste frecvent, il duci pe ''terenul'' lui, dandu-i ''apa la moara'' si mai tare.

Insa este adevarat si ca, in unele momente, o astfel de expresie poate fi un leac, pentru ca te descarca [precum spunea ''Sergiu'' intr-un interviu].

Si sa inteleg ca le place melodia ''Aicha'' de la trupa Outlandish?!


65. Tu si eu.

Cat imi doresc sa-mi spuna si mie cineva: ''Sper sa ramai cu capu-n stele, prin ochii tai pot sa le vad si eu, asa ca tine-te de ele''.

Dar, fiind o visatoare, nici eu nu prea ''corespund'' cu nimeni, pentru ca nu-mi doresc chestii materiale [haine, bijuterii, vacante, gadgeturi etc]. Nu, lucrurile care ma fac fericita sunt urmatoarele: sa scriu, sa citesc, sa ascult muzica si sa visez. De aceea simt ca sunt ''din alta galaxie'' si eu.

Eu sunt precum personajul din romanul ''Nopti albe'' scris de F. M. Dostoievski. Sunt o visatoare inraita careia, daca i-ai luat puterea de a visa, i-ai luat totul.....


66. My girl.

''All I can see are dreams about you, the only way for me to be with you'' Da, ma regasesc mult in aceste versuri.

Si oare poti sa nu fii egoista cand iubesti pe cineva si, mai ales, cand iti lipseste? La mine este o lupta continua intre dorinta de a-l vedea si cea de a-l sti in siguranta.


67. Треугольники [Triunghiuri].

Niciodata nu m-as lupta, pentru un barbat, cu o femeie. Chiar de-as sti ca ea nu-l iubeste aproape deloc, daca l-as iubi cu adevarat, nu i-as putea spune: ''Vezi ca ea te va vinde pe 30 de monede sau te va lasa in prima groapa'', stiind ca el o iubeste.

Precum se spune intr-un film celebru: ''De vrei sa stii daca un lucru este al tau cu adevarat, atunci da-i drumul; daca se intoarce este al tau pentru totdeauna, daca nu, inseamna ca nu a fost al tau niciodata''.

Intotdeauna, cand iubim pe cineva, ne gandim ca trebuie sa ni se intoarca, dar nu ne gandim niciodata ca deja am primit ceva de la acel om: Acel ceva pentru care il iubim!

.

68. N-aud.

Oare este mai greu de tinut stins ceva ce vrea sa se aprinda sau de tinut aprins ceva ce vrea sa se stinga?

Este dureros cand nu mai poti sa auzi adevarul din cauza inimii care striga contrariu, deoarece nimeni nu te poate ajuta in situatia aceasta... Dar, oricat de surd ai vrea sa fii, mai devreme sau mai tarziu, adevarul te va forta sa-l auzi si sa-l accepti.

Stiu, povestea spune ca macii infloresc iarna. Insa nu pot rezista intr-un viscol etern.


69. Simplu si usor.

Da, suntem precum piesele de lego. Dar, spre deosebire de ele, noi ne modificam forma in timp, astfel putem sa nu ne mai potrivim cu piesa cu care ne potriveam anterior.

Eu cred ca, pentru a ne potrivi cu cat mai multe piese, trebuie sa avem mintea deschisa, inima semi-deschisa si sa citim cat de mult putem.


70, Numai tu.

Nu banuiam ca tambalul este un atu atat de important in cucerirea unei fete! Dar, ma rog, eu nu stiu ce obiceiuri sunt pe la ei, deci.....

Oricum, apreciez sinceritatea lui ''Sergiu'' care, spre deosebire de Ed Sheeran care zice [in melodia ''Perfect''] ca acum stie ca a intalnit un inger in persoana si ea arata perfect, nu se complica facand complimente siropoase fara rost.


71. ITSOVA.

Si eu mint, uneori, ca sunt bine, pentru a evita intrebarile. Fiind introvertita, nu imi place sa imi ''scaneze'' sufletul cineva si sa intre ''cu bocancii'' in el.

De altfel, urasc sa raspund la intrebari cand stiu ca interlocutorul meu este sigur ca va primi un anumit raspuns. [''De ce sa-ti dau raspunsuri la intrebari, cand totu-i clar?'']

Cat despre a fi ''liberi de trecut'', nu cred ca este posibil acest lucru. Da, putem sa ne mintim ca suntem ''amnezici'' si ca sunt niste simple ''cicatrici'', insa este de ajuns o melodie, o poza, un loc sau, pur si simplu, o amintire, pentru ca acea ''cicatrice'' sa sangereze din nou.


72. Cantec despre mare.

Mai, mai, ce baieti chibzuiti sunt ei!  Ce bine si-au dramuit banii pentru drum, bere si ''elastice''! Pe deasupra, promoveaza si lotcile!

Insa actiunea nu se putea petrece pe litoralul romanesc, caci mureau de foame, chiar daca si-ar fi luat unditele.


73. Sub pielea mea [#eroina].

Desigur, exista tipologia eroinei ''NGOC'', despre care este vorba in melodie. Pare intangibila, este sigura pe ea si te poate rani.

Insa mai exista o tipologie de eroina, mult mai complexa si, as spune, mai interesanta.....

Am citit candva ca una dintre cele mai mari greseli pe care o poate face femeia este ca tinde sa se indragosteasca de barbati aflati in situatii dificile. Si eu nu cred ca o face ca sa fie ''eroina care il salveaza cu iubirea ei'', ci, pur si simplu, din sensibilitate ea incearca sa vada bunatatea ascunsa in el [chiar daca nu exista]. Bineinteles ca, in majoritatea cazurilor, ea va fi respinsa asa de brutal sau de atat de multe ori, incat va ''obosi'' si ''aripile'' i se vor frange. Nu degeaba ''Frumoasa si Bestia'' este doar un basm.....

In concluzie, pentru a fi ''eroina'', trebuie sa ranesti sau sa fi ranita. Eu nu vreau aceasta titulatura!


74. DJ Vasile [cover Zob si Zdub].

Apreciez pronuntia identica, a lui ''Sergiu'', cu cea a lui Roman Iagubov. Este dovada respectului pe care li-l poarta ''Zdubilor''!


75. Victima.

Baieti, nimeni nu poate deveni  ''victima'' [in sensul in care va referiti voi] fara sa permita acest lucru! Dar tindem sa alegem acest rol pentru ca inspira mila si, din pacate, invatam aceasta ''lectie'' de mici din cauza fricii de abandon care este prima anxietate cu care ne confruntam in viata.

De asemenea, eu nu cred ca iubirea moare, ci se transforma precum florile de cires ce se transforma in fructe. Insa avem tendinta sa preferam ''florile'' ca sunt mai frumoase. Atunci plangem dupa ''flori'' si distrugem ''fructele'' incercand sa le dam inapoi, uitand ca ele reprezinta profunzimea.



Eu sunt o fana atipica a lor, in sensul ca n-am sa spun ca imi place o melodie doar pentru ca este cantata/scrisa de ei, n-am sa strig in gura mare: ''Imi place CSD!'' sau ''CSD sunt cei mai tari!'' si n-am sa imi umplu camera cu postere cu ei. Lucrurile acestea nu sunt despre mine [precum ar spune ei]. Eu sunt mult mai ''chill''

Va intrebati daca am un hanorac "Carla`s"? Raspunsul este: Nu, si nici nu imi doresc! Stiu, vi se pare un "sacrilegiu", "Nu poti sa fii un fan adevarat fara hanorac!" nu-i asa? Ei bine, eu cred altceva: Cred ca cel mai important este sa inteleg ceea ce vor ei sa transmita. Dealtfel, primul lucru pe care l-am facut atunci cand m-am hotarat sa devin fana "Carla`s" a fost sa citesc "Pe urmele lui Karla" de John le Carre [din pacate am citit doar primul volum "Cartita", dar sper sa gasesc si celelalte volume "Premiantul" si "Oamenii lui Smiley" in curand], deoarece cartile pe care le citeste un om pot spune multe despre personalitatea si gusturile acestuia si pentru ca am vrut sa o iau ''de la zero''. In plus, ma gandesc si la ei: Oare nu s-or fi saturat pana peste cap de hanoracele acelea? Chiar solistul le-a denumit ''robe de lucru'' si nu cred ca vor sa le mai vada si in ''timpul liber''. Si ultimul motiv pentru care nu imi doresc un hanorac este misteriosul acronim ''Carla`s Dreams [CSD]'', care doar ei stiu ce semnifica si au spus ca il vor dezvalui doar la finalul proiectului. Acum, eu sunt [aproape] sigura ca acest acronim nu provine de la ceva ....hai sa zicem ''negativ'', insa n-as vrea sa risc nimic pana ce n-as fi eu sigura-sigura de unde provine. Poate ca sunt prea precauta, nu stiu...., dar zicala: "Dupa ce te-ai fript cu ciorba, sufli si in iaurt'' mi se potriveste de minune.

Nici n-am sa ma pictez ca si ei, desi le inteleg foarte bine motivele, le respect decizia si le dau totala dreptate, nu inseamna ca trebuie sa o fac si eu doar ca sa dovedesc ca sunt ''fan adevarat''. Dar recunosc ca imi place foarte mult sa incerc sa ghicesc starea lor si la ce se gandesc [mai ales solistul] in momentul cand isi fac mastile dupa modelele si culorile pe care le aleg [in ultimul timp prefera combinatia alb-negru]. Aceasta este placerea mea ''vinovata''. [V-am spus deja ca imaginatia este ''racheta'' mea]

Un alt lucru care imi place la ei este ca nu impun si nu cer nimic fanilor lor, adica lucruri de genul: "Daca sunteti fanii nostri, trebuie sa veniti la concerte", "Daca sunteti fanii nostri, trebuie sa ne descarcati toate melodiile" sau "Daca sunteti fanii nostri, trebuie sa va imbracati si sa va pictati ca si noi". Iar, mie, chestia aceasta imi face foarte bine, deoarece stiu ce inseamna sa te simti constrans sa spui niste lucruri sau sa adopti anumite atitudini care sa nu fie deloc ok, doar ca sa-i dovedesti cuiva ca-i  esti ''fan adevarat''.

Insa, cu toate ca ii admir mult si imi sunt foarte dragi, eu nu as recunoaste ca sunt fana lor de fata cu persoane care nu mi-ar fi foarte apropiate, fiindca stiu ca unii oameni au o anumita conceptie despre ei, si sunt perfect constienta de modul in care le catalogheaza pe fanele lor. Eu chiar nu vreau sa mi se intample si mie asa ceva.


Daca vreti considerati-ma o fana ....imperfecta sau un ''antiexemplu''. Eu ma consider doar un om care se regaseste foarte mult in versurile lor.


O cuprindere mare-mare pentru toti cei din "Carla`s Dreams''! Aveti grija de aripile voastre!



Cu bine,

Black Tulip [Julie]. %28l%29.png